Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

Απάντηση της ΚΕΔ/ΕΣΚΑΘ σε ανάρτηση του Διαδικτύου σχετικά με τον αγώνα Αετών-Κένταυρου Ζαγοράς


Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΣΚΑΘ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση, σχετικά με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης  του προπονητή της ομάδας μπάσκετ του Κένταυρου Ζαγοράς,  κ. Μιχάλη Τσιντσίνη .
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με μεγάλο προβληματισμό και λύπη, αναγνώσαμε την προσωπική απειλητική ανάρτηση στο διαδίκτυο (fb), του προπονητή της ομάδας μπάσκετ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ κ. Τσιντσίνη Μιχ. και έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:

Πέραν των απειλών και των βαρύτατων χαρακτηρισμών της εν λόγω ανάρτησης, δεν κατανοήσαμε ποια ακριβώς αδικία έγινε. Αναφέρονται ως αδικίες, η εχθρική αντιμετώπιση των διαιτητών και λάθη της Γραμματείας. Θυμίζουμε ότι ο αγώνας έγινε στην Λάρισα την 3η Φεβρουαρίου 2019 μεταξύ των ομάδων ΑΕΤΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ, για το τοπικό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και έληξε με σκορ 78-77.

Αντιλαμβανόμαστε την πικρία και την λογική αντίδραση, μετά από αυτό το αποτέλεσμα και ότι οι ομάδες προφανώς ήταν ισοδύναμες. Όμως από πλευράς του προπονητή στο τέλος του αγώνα δεν εκφράστηκε η επιθυμία ένστασης, ούτε ακολούθησε αναφορά του ιδίου ή της ομάδας του προς την ΕΣΚΑΘ για τις ανωτέρω ισχυριζόμενες αδικίες.

Η προσωπική ανάρτηση του κ. προπονητή αποτελείται από 14 θα έλεγα σειρές κειμένου και οι 10 είναι απειλές και βαρύτατοι χαρακτηρισμοί. Πού λοιπόν εκφράζονται ή αναφέρονται λάθη και παραλείψεις διαιτητών και κριτών;;;;

Η ΚΕΔ/ΕΣΚΑΘ, στηλιτεύει και καταγγέλλει αυτήν την δημόσια ανάρτηση, η οποία προσβάλλει όλη την οικογένεια της Καλαθοσφαίρισης και του Αθλητισμού γενικότερα , απαιτώντας, αναγνώριση του λάθους με δημόσια συγνώμη και άμεση διαγραφή από το διαδίκτυο ως μη έννομη, καθότι εμπίπτει σε παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα (απειλές, διαπόμπευση κ.λ.π.).

Επιφυλασσόμαστε επίσης όλων των νομικών ζητημάτων που εγείρονται .

Τέλος σας ανακοινώνουμε ότι θα είμαστε συνομιλητές και συνεργάτες με όλους τους εμπλεκόμενους στα Πρωταθλήματα ΕΣΚΑΘ, βασιζόμενοι στο πνεύμα αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης για το καλό του αθλήματος που όλοι υπηρετούμε.»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔ/ΕΣΚΑΘ                                    ΤΑ   ΜΕΛΗ ΚΕΔ/ΕΣΚΑΘ
ΧΛΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                     ΜΟΡΦΗ ΓΙΟΥΛΑ
                                                                                        ΒΑΡΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου