Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

5ο καλοκαιρινό summer basketball camp από τον Αιολικό Βόλου


« ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»ΑΠΟ  02 ΙΟΥΛΙΟΥ-20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
Σήμερα  το πρωί 2 Ιουλίου  και ώρα 08.00 π. μ. 2018 ξεκίνησε το καλοκαιρινό Καμπ από το βοηθητικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου.
Η Συμμετοχή των  αθλητών  άκρως ικανοποιητική .  Στόχος του Καμπ είναι να βελτιωθούν οι αθλητές του Αιολικού στην ατομική τεχνική ,στη φυσική κατάσταση και να αποκτήσουν καινούργιες  δεξιότητες.

Οι αθλητές που ασχολούνται με το Μπάσκετ  είναι ανάγκη να προσέχουν  τη διατροφή τους  όπως και τη σωματική και ψυχική τους υγεία απαραίτητες  προϋποθέσεις για την ολοκληρωμένη προσωπικότητα του καλαθοσφαιριστή.

Σκοπός του Καμπ . Η προπόνηση μεταβατικής περιόδου έχει ως σκοπό τη συνέχεια της προπονητικής κατάστασης του αθλητή(  γενική τόνωση του οργανισμού διότι εύκολα το σώμα ξεχνάει) την ανάπτυξη των σωματικών ιδιοτήτων  , την καλύτερη αφομοίωση της τεχνικής των βασικών και επιπλέον θα μετρηθούν οι ικανότητες επιτυχίας του παίκτη στα τεστ  που θα πραγματοποιηθούν! Ευελπιστούμε σε μια αποδοτική και ευχάριστη μεταβατική προπονητική περίοδο. 

Θα διδαχθούν τα παρακάτω αντικείμενα:
1) Φυσική κατάσταση(ευλυγισία, δύναμη ,ταχύτητα, ελαστικότητα και επανορθωτική γυμναστική )
2) Βασικά  Άμυνας (θέση ,βήμα κίνησης, άμυνα στη μπάλα, άμυνα  μακριά  από τη μπάλα,  Μπλοκ άουτ ,ριμπάουντ, αμυντική βοήθεια ,ισορροπία, αμυντικό transition .
3) Βασικά της επίθεσης ξεμαρκάρισμα, κίνηση χωρίς μπάλα (παρασύρουμε τον αντίπαλο σε αντίθετη κατεύθυνση),θέση απειλής ,κίνηση με μπάλα ,χρησιμοποίηση των SCREENS,σουτ, ελεύθερη βολή, επιθετικό ριμπάουντ, επιθετικό  transition .
4) Ευχέρεια με τη μπάλα:(πάσα, ντρίπλα ,ατομική ικανότητα, ένας εναντίον ενός, δύο εναντίον δύο, τρεις εναντίον τριών, επιθετικές ενέργειες πλάτη  προς το καλάθι, επιθετικές ενέργειες μέτωπο προς το καλάθι.
 5) Δραστηριότητες εκτός παρκέ(κολύμπι, ποδήλατο, πορείες, παιχνίδια  αναψυχής κ.τ.λ.)

Θα διδάξουν οι προπονητές της ακαδημίας μας όλοι πτυχιούχοι φυσικής Αγωγής και με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση(κατηγορία Α΄) οι  κ. κ. Σαμαράς Αντώνιος,  Οικονόμου Γεώργιος , Μάνος Αντώνιος, Τραγουδάρας Αντώνιος.

ΧΩΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ: 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, Πανθεσσαλικό και GYM WAY. Η πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής  κ. Τεντζεράκη Τατιάνα θα είναι υπεύθυνη  στο  GYM WAY( Γυμναστήριο του κ. Κοσμά Απόστολου) για τη βελτίωση της Φυσικής κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου