Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

Ραγδαίες εξελίξεις με την «προδήλως μη εφικτή» συμμετοχή του Πανελλήνιου στη Β΄ Εθνική - Ανοίγει ο δρόμος για Φάρσαλα - Ίκαρους Τρικάλων


Με δελτίο τύπου ο Πανελλήνιος έκανε γνωστό πως έλαβε έγγραφο από την ΕΟΚ, με το οποίο  η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «προδήλως μη εφικτή», τη συμμετοχή του στη Β΄ Εθνική Κατηγορία.

Αυτή όμως η απόφαση της ΕΟΚ για «προδήλως μη εφικτή», συμμετοχή του Πανελληνίου στη Β΄ Εθνική ανοίγει μία θέση στον Βόρειο Όμιλο της Β' Εθνικής (αυτή του ΓΣΛ 1928) , που την παίρνει η πρώτη επιλαχούσα ομάδα για άνοδο  σε περίπτωση που προέκυπτε νέο κενό στην Β' Εθνική και αυτή η ομάδα δεν είναι άλλη από τον Γ.Σ.Φαρσάλων . 

Το Ντόμινο αυτό δεν σταματά εδώ καθώς όλα αυτά επηρεάζουν και την Α1 ΕΣΚΑΘ  και συγκεκριμένα την ομάδα των Ίκαρων  Τρικάλων που είναι η ομάδα που ευνοείται και παίρνει το εισιτήριο για την Γ' Εθνική.

Έτσι  αυτόματα εξελίξεις έχουμε και στις κατηγορίες της ΕΣΚΑΘ καθώς την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΘ παίρνει από την Α2 ΕΣΚΑΘ η Μεταμόρφωση-Αγριά και η  Ιωλκία την  άνοδο στην Α2' ΕΣΚΑΘ.

Όλα αυτά βέβαια μένει να επιβεβαιωθούν επίσημα από την ΕΟΚ.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Πανελληνίου ΓΣ 2017:
"Προς μεγάλη μας έκπληξη και δυσαρέσκεια ενημερωθήκαμε σήμερα, την 17η Αυγούστου 2017, με επίσημο έγγραφο (αρ. πρωτ. 3922/16/8/2017) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), πως η καθ’ όλα νόμιμη και εμπρόθεσμη δήλωσή μας για συμμετοχή στη Β΄ Εθνική Κατηγορία ανδρών, είναι «προδήλως μη εφικτή».

Την απάντηση αυτή τη θεωρούμε «προδήλως αυθαίρετη», καθώς η ΕΟΚ προσπαθεί να αποκλείσει το σωματείο μας από τη δικαιωματική και βάση αγωνιστικών κριτηρίων συμμετοχή του στη Β΄ εθνική (αγωνιζόταν στην Α2, τη σεζόν 2016-17), θεωρώντας ότι μπορεί οποτεδήποτε και επιλεκτικά να καταστρατηγεί δικαιώματα των σωματείων που θεμελιώνονται στον αθλητικό νόμο και τον αστικό κώδικα.

Συγκεκριμένα ο «Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος Φοίνιξ-2017» μετέφερε με δικαστική απόφαση (υπ΄αριθμ. 105/2017 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Λάρισας) την έδρα του από τη Λάρισα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην έδρα του ιστορικού Πανελληνίου στην Κυψέλη και υπέβαλε εμπρόθεσμα ήδη από τις 28 Ιουλίου 2017 δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο και το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία απολύτως αμφισβήτηση επ’ αυτής.

Αντιθέτως, εδώ και 2 μήνες, πολύ πριν την υποβολή του αιτήματός μας υπήρχαν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις από νομικούς συμβούλους και κορυφαίους στην ιεραρχία παράγοντες της Ομοσπονδίας ότι δεν αμφισβητείται το εν λόγω δικαίωμα συμμετοχής μας, ενώ είχαμε προφορική ενημέρωση από την Ομοσπονδία ότι υπάρχει θετική απόφαση με ημερομηνία 31 Ιουλίου.
Παρ’ όλα αυτά, σήμερα και 2 ημέρες πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής και του Κυπέλλου Ελλάδας, μας κοινοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πως η δήλωσή μας είναι «προδήλως μη εφικτή»!!!

Αναρωτιόμαστε βέβαια, γιατί η Ομοσπονδία ΔΕΝ διαπίστωσε το «ανέφικτο» σε άλλη ομάδα εθνικής κατηγορίας που αγωνίστηκε κατά την περυσινή περίοδο…

Ο Πανελλήνιος ΓΣ 2017 έχει ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό και την προετοιμασία του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας με try out παικτών, ενώ έχουν δρομολογηθεί συμφωνίες με χορηγούς, αλλά επίσης με προπονητές και αθλητές που προσδοκούν να αγωνιστούν με τον ιστορικό σύλλογο της Κυψέλης.

Η ΕΟΚ με τη στάση της αυτή αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά πρεσβευτής του αθλήματος.

Ο Πανελλήνιος διαβεβαιώνει τα μέλη του και όλο τον μπασκετικό κόσμο ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διαφύλαξη της διοικητικής και αγωνιστικής διαδικασίας, με κάθε μέσο και ενώπιον κάθε διοικητικής ή δικαστικής αρχής και τους καλεί να βρεθούν δίπλα του και ενάντια στις αυθαιρεσίες της Ομοσπονδίας.

Η Διοίκηση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΓΣ 2017"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.